HTML

Összetört szívem

Friss topikok

Linkblog

A megtört szív gyógyítása

_Alida_ 2010.05.31. 15:00

Reménytelenség, hiábavalóság, düh, hitetlenség, gyengeség, elhagyottság, stb. Néhány elcsépelt, üres szó az összetört  szív érzésének leírására. Amikor az egyik legnagyobb tőkédet, a feltétel nélküli szeretetedet adod valakinek, olyan érzés mintha megosztanád a szívedet vele és nézed, ahogy lélegzik, ahogy érez és mozog. Te tudod, hogy miről beszélek, mert a szíved valóban meghasadt, mivel valakit igazán szerettél.

Ismerős valamelyik a felsoroltak közül?


Lekapcsolod a rádiót, mert minden dal sírásra késztet

Étvágytalan vagy evéskényszert érzel, hogy jobban érezhesd magad

Felhívod az exedet naponta többször is

Szöveges üzeneteket és e-maileket írsz folyamatosan az exednek

Folyamatosan ellenőrzöd az e-mailjeidet és a hangpostádat hátha ő hívott téged

Gondolkodsz non-stop, mi lehet az igazi oka a szakításnak

Nyomottnak és lehangoltnak érzed magadat

Késztetést érzel, hogy kémkedj az exed után

A végtelenségig próbálod, hogy mit kellett volna mondanod neki

A végtelenségig próbálod, hogy mit kellene mondani, ha majd egyszer véletlenül belébotlasz az utcán


Igen, fogadni mernék, hogy mindannyiunkkal megesett már jópár a fentiek közül, legalább egyszer az életünkben, ezekkel semmi baj nincsen addig, amíg tanulni tudunk a hibáinkból. A meggyötört szív gyógyulása nem fog megtörténni valaki, illetve valami hatására. A gyógyulás belülről jön! Nem számít senki más vagy, hogy mások mit tesznek, amíg te belülről nem vagy oké.

Ha most a legmélyebb ponton vagy, és ezt olvasod, talán ostobaságnak tűnik, de igaz: tudsz újból szeretni, és igen, lehet gyógyítani az összetört szívet, amint rájössz, hogy ez az erő és hatalom a tiéd és senki másé. Annak érdekében, hogy a szívedet helyre tudd hozni, meg kell szakítanod a kapcsolatodat az exeddel. Ha a szeretőd, feleséged, férjed, barátnőd, barátod azt mondta, hogy kész, vége, ami köztetek volt már elmúlt, hát legyen. Azt nem állítom, hogy a te szívedben ez rendben van, de azt mondom, hogy még lélegzel, élsz és túlleszel rajta.

Mindent a maga idejében. Ne vedd fel vele a kontaktust, és ne hagyd, hogy ő felvegye veled a kapcsolatot, nem számít, milyen nehéz, ha igazán szereted őt, tartanod kell magadat ehhez a tanácshoz!

Adj időt magadnak megemészteni, tegyél meg mindent, hogy titokzatos maradj és ha úgy döntesz, rejtőzz el, igen tudom, mindenki azt mondja, menj vissza  és élj úgy, mint eddig. Könnyű mondani. Kíváncsi lennék hányan tartanák magukat a saját tanácsukhoz?

Ez eddig rendben van, de még egyáltalán nem vagyunk készen. Az egyedüllét a legjobb orvossága egy olyan kúrának, ami nem fizikai betegséget hivatott gyógyítani. Lehetővé teszi, hogy mélységesen magadba, a szívedbe nézhess, és így teszi lehetővé a gyógyulást.

Ahogy haladsz előre, feldolgozod a történteket és átlátod majd az egész párkapcsolatodat. Elemzed minden részletét, és semmit nem hagyj figyelmen kívül. Át kell látnod az összes jó és rossz dolgot, amit ketten átéltetek, mivel ez az életed része volt. Nézd meg az összes jó és rossz dolgot, amit a partnered hozott a kapcsolatba, vess arra egy komoly pillantást, hogy mit nyújtott ő számodra.

Igazán jó volt számodra az ex partnered? Tisztelt téged?
Támogatott téged? Feltétel nélkül szeretett téged? Nem élt vissza soha verbálisan vagy fizikailag semmivel? Nem bánt veled úgy, mint egy kutyával? Kihasznált téged? Nem vitte el a pénzedet? Kellőképpen odafigyelt rád? Első voltál a számára vagy mindig csak a második helyen voltál? Ezeket mind rendezned kell magadban, hogy meggyógyíthasd az összetört szívedet. Ha átgondoltad ezeket, kérdezd meg magadtól, hogy mit tett le az asztalra és jobb emberré tett e téged?

De jobb ha észben tartod, hosszú távon nem tudsz hazudni magadnak.

Miután ezeket sikerült magadban helyretenned, némileg jobban fogod érezni magadat. Hogy őszinte legyek, az a kulcs, hogy ha harmadik személyként tudsz tekinteni vissza a dolgokra, akkor meglátod a fényt az alagút végén.

Ha egyértelműen és tisztán látva tudsz válaszolni arra, amit a szíved kérdez, hogy jó volt neked az exeddel vagy sem. Ne csapd be magadat, ne mondd azt, hogy jó volt vele, ha nem volt az. Ha az exed, aki elhagyott , nem volt olyan jó, akkor ezt fogadd el és vedd tudomásul. Ja, és tovább kell lépned!

Minden alkalommal, amikor elutasítanak minket, az fáj, különösen attól a valakitől, akit szeretünk, de meg kell értened, hogy mi magunk irányítjuk saját érzéseinket és a jövőnket. Lehet, hogy függünk az exünktől, de ennek semmiképp nem szükséges így maradnia.

Te egy önálló személyiség vagy, te irányítod, hogy hogyan látod a világot és hogyan fogod fel a különböző szituációkat, amelyek megtörténnek. Amikor velem is megtörtént ez, ami veled, tudtam, mikor van itt az ideje, hogy kijöjjek a zárt ajtók mögül és visszatérjek a világba, a nagy, gonosz világba, ami egykor annyira jó volt nekem.

A helyzet az, hogy a világ ugyanaz a világ, ami volt csak egy másik perspektívából néztem és te is ugyanezt teszed most.
Elérkezett az idő számodra, hogy kimenj a világba, vegyél ki egy vagy két napot, hogy analizáld mi is történt veled, ez lehetővé teszi neked, hogy megbirkózz a téged fogvatartó érzésekkel, a félelemmel, egyedülléttel. Ezek az érzések nem éppen építő
jellegűek, inkább feleslegesek és teljesen hasztalanok.

Ahhoz, hogy úgy érezd, szükség van rád, körül kell venned magadat emberekkel, akik
azt gondolják, hogy te egy értékes személy vagy
így ahogy vagy, és nem a párkapcsolatbeli énedet látják. Természetesen a jóbarátokról és a családodról beszélek. Ezek az emberek ismerik az értékeidet, tudják milyen jó ember vagy, hozzásegítenek téged, hogy újra jól érezd magadat a bőrödben és hogy újra annak láthasd magad, aki vagy. Szóval szedd össze magad, kelj fel és keresd fel őket, ha ők
jönnek hozzád, fogadd őket szeretettel, rajtad kívül ők a legnagyobb segítségeid.

Lehetővé teszik számodra, hogy kimondd a valódi érzéseidet, és igazat felelj, segítenek neked átlátni ezt a felfordulást.


Amikor a munkádra koncentrálsz, az agyad folyamatosan elfoglalt, ez segít a
nehezebb időkben hidd el, csak kösd le az elméd mindig valamivel, és munka után 
találkozz a barátaiddal vagy a családoddal. Minél többet teszed ezeket a dolgokat, annál több napot fogsz túlélni.

Nekem pár hónap kellett ehhez és ez lehetővé tette számomra, hogy a világot újra gyönyörűnek lássam, tudjak neki újra örülni és megragadhassam azt.

Azáltal, hogy hagysz egy kis időt magadnak, sírni, üvölteni, gyűlölködni, hibáztani, és végiggondolni a kapcsolatodat, egy őszínte útjára lépsz, hogy az összetört szívedet begyógyítsd. Egy-két nap múlva, miután megerősítetted a lelkedet a barátaiddal és a
családtagjaiddal, adj magadnak időt, hogy emlékezz ki vagy és mit képviselsz.

Meglátod elkezded szeretni magadat, és bízni fogsz abban, hogy
folytathatod az álmaid megvalósítását, amit megérdemelsz és az idő múlásával
megbirkózol a volt kapcsolatoddal, a megtört szíved egyre kevésbé fog fájni. Mert ha szereted magadat, akkor képes leszel másokat is szeretni és képes leszel megbocsájtani.

Ez egy fájdalmas időszak az életedben, nekem nincs diplomám abból, hogy hogyan kell meggyógyítani egy összetört szivet, de visszatudtam nyerni a függetlenségemet és az önértékelésemet és hát ez minden volt, csak nem egyszerű. Ha tartod magad ahhoz, amit írok, az segít majd neked, hogy visszanyerj mindent és újra boldogságot érezz.

Amikor megosztom manapság ezeket az érzéseket a családommal, barátaimmal, munkatársaimmal és veled, mindig megemlítem, hogy milyen sokra lehet vinni, ha az emberek képesek újra felfedezni önmagukat, ez az egyik legnagyobb ajándék, amit adhatsz magadnak. Persze ehhez is kell pár hónap, hogy eljuss ide, de nagyon megéri.

Az én szituációmban a szakításommal kapcsolatban, rájöttem, hogy mi volt a jó és mi a rossz, amit a párkapcsolatba hoztam, valamint arra is, hogy mit hozott a kapcsolatba az exem. Tudtam, hogy szeretem őt, tudtam, hogy tudok váltani, ha ő nem akar már velem lenni, mert tudtam, hogy a kapcsolat ezen a szinten teljesen  halálra van ítélve.

Néhány hónap elteltével találkoztam vele egy alkalommal, és tiszteletteljesen beszéltem vele, megkérdeztem hogy van, nem üldöztem, vagy zaklattam őt csak hagytam, hogy megtudja, mit gondolok róla. Én mindig is szerettem őt, és ő megértette a hibákat, amiket vétettem a kapcsolatunkban. Azt is megértette, hogy én mit várok el tőle, és hajlandó volt, adni nekünk még egy esélyt.

Ha hiszed, hogy ez igaz szerelem, kérdem én hányszor jön el az igaz szerelem?

Ha úgy érzed túljutottál már a fájdalmakon, szilárdan állsz a lábaidon, helyreállt az önbecsülésed és a szíved begyógyult, akkor eljutottál oda, hogy van még egy esélyed, hogy visszaszerezd az exedet és meg is tartsd őt, de ehhez további információkra lesz szükséged.

A SEGÍTSÉGHEZ KATTINTS IDE:

Hogyan szerezzem vissza az exem?
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://osszetortszivem.blog.hu/api/trackback/id/tr922044980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása